Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:203370
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Alberta Bela romāns „Uguns atspīdumi uz olu čaumalām” tapis 2000.gadā. Šajā romānā tiek runāts par sociālajām problēmām — bagātie nabago nesaprot. Apkārtējo vienaldzība pret notiekošo, tava problēma ir tikai tavējā problēma. Cilvēki piedzimst savās tiesībās vienādi, bet dzīve šīs tiesības sadala tālāk pēc saviem ieskatiem, proti, reālā dzīve pierāda, ka izdzīvo tie, kuri prot dzīvē iekārtoties, sagrābt naudu. Ja tev ir nauda, tu tiksi cienīts un respektēts, ja tev naudas nav — pats vainīgs, tava problēma.
Romānā stāstīts par Aleksi Mūrlauku, kurš pēc gada ilga darba Igaunijā atgriežas Latvijā. Iebraucis Latvijā, izlēmis izmest mazu līkumu, nonāk blēžu un zagļu rokās, tiek apzagts. Kad Aleksis atmostas, viņu sagaida policija savā iecirkni. Aleksis tiek turēts aizdomās par ciematiņa veikala apzagšanu. Aleksis tiek atlaists brīvībā, kad noskaidro, ka viņš nav vainīgs. Bet viņam ir nozagti dokumenti, kurpes un mājas atslēgas. Izrādās arī, ka kāds veikls blēdis ir izpārdevis viņa dzīvokli. Romāna gaitā ļoti spilgti atklājas, ka tas nevienu neinteresē, ka tā ir Alekša problēma, ka viņam nav dokumenti un nav kur dzīvot. Lai nokārtotu dokumentus ir jāgaida rindā pat vairākas nedēļas un mēneši. Spilgti atklājas naudas spēks. Alekša bagātais znots viņa dokumentus nokārto vienas dienas laikā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114838
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties