Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663263
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Aknu cirozes pacientu sociālās vajadzības.
Katram cilvēkam ir nepieciešamas apmierināt pamatvajadzības, taču jāuzsver visas vajadzību formas kā fizioloģiskās vajadzības - gaiss, pārtika, ūdens, pajumte, siltums, miegs, drošības vajadzības - drošība, pajumte, likumība un kārtība, nodarbinātība, veselība, stabilitāte, sociālās vajadzības ietver piederību, mīlestību, pieķeršanos, tuvību, ģimeni, draugus un attiecības.
Veselība, kā arī labsajūta pieder pie cilvēka dzīves kvalitātes nozīmīgākajiem rādītājiem un vajadzībām. Abi jēdzieni ir savstarpēji saistīti un mijiedarbojas personas attīstības fiziskajā un psihiskajā jomā. Veselība ir process, kas iesākas vēl pirms cilvēka piedzimšanas un neskaitāmu bioloģisko, kulturālo, ekonomisko un sociālo faktoru ietekmē turpinās visas dzīves garumā. Kopumā veselīgs dzīvesveids ietekmē visas cilvēka funkcionēšanas jomas, kas ietver: fizisko un intelektuālo aktivitāti, emocionālo stāvokli un tā pārmaiņas, iesaistīšanos starppersonu attiecībās, sociālajās darbībās.
Aknu slimību izplatība pieaug, un lielākoties pie vainas ir kaitīgie ieradumi: ātrās uzkodas, neveselīgs uzturs, alkohola pārmērīga lietošana, narkotisko vielu ļaunprātīga lietošana, neaizsargāts dzimumakts. Katru gadu pasaulē palielinās to cilvēku skaits, kam ir paaugstināts ĶMI (ķermeņa masas indekss) rādītājs: 2014. gada dati rāda, ka neatpaliek arī Latvija - 21,3 % pilngadīgo valsts iedzīvotāju konstatēta aptaukošanās. Vidējais alkohola patēriņš uz vienu iedzīvotāju Latvijā 2015. gadā bija 9,2 litri. Hroniskas aknu slimības ir sekas iepriekšminētajam, tāpēc jaunāko pētījumu gūzma par šo tēmu ir neaptverama.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties