Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:889686
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Spilva.
Spilva ir sarkanmatains cirkus artists. Viņš prot daudzus cirkus priekšnesumus, tomēr vislielāko respektu citos strēlniekos viņš iedveš ar savu māku nažus mētāt. „[...] ar tādu sparu, ka naža gals dziļi iedrāžas barakas sienu plankās un spals vēl ilgi dreb no spēcīgā skrējiena. Viņš met nažus tik ātri, ka asmens nozib pēc asmeņa, un tik pareizi, ka gals vienmēr ķer mērķi; vienalga vai tas ir dēļa gals, uz lāvas nolikts maizes kukulis vai uz naglas uzmaukta cepure”.
Spilva ir maza auguma. Viņam ļoti garšo kliņģeri, ko viņš arī prasa kā samaksu par mācīšanu nažus mētāt. Spilva krīt pirmajā kaujā.
Lejiņš.
Lejiņš ir jautrs politehniskas students. Lejiņš savas žaketes krūšu kabatā glabā kādas meitenes ģīmetni, ko nevienam nerāda. Lejiņš ir nolēmis doties uz karaskolu tikai pēc pirmās kaujas un tanī gūtajām ugunskristībām. Pirmajā kaujā Lejiņš tiek norīkots izlūku patruļā. Gājienā izlūkos Lejiņš tiek nāvīgi ievainots un mirst. Viņa līķi atnes Konrāds, kas tam bijis draugs.
Miķelsons.
Miķelsons ir no Čiekurkalna un ir paradis visus kaitināt. Viņa labo vaigu švīko naža rēta. Pat pirms pirmās kaujas no Miķelsona sejas neizdziest nicīgais smīns. Miķelsonam ir ļoti laba dzirde:” biedri smej, ka viņš dzirdot zāli augam”. Miķelsons kopā ar Lejiņu un Konrādu pirmajā kaujā tiek norīkots izlūku paruļā. Pirmajā kaujā Miķelsons tiek ievainots sānā un nogādāts slimnīcā. Kad Miķelsons atgriežas no slimnīcas un nokļūst Nāves salā, viņš iestājas izlūkos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123051
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties