Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:554805
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Argumenti
• Pieteicēja – lēmums ir pretrunā privātpersonas tiesību ievērošanas, tiesiskuma, tiesību normu saprātīgas piemērošanas, patvaļas aizlieguma, tiesiskās paļāvības, demokrātiskās iekārtas un samērīguma principam.
• Atbildētājs argumentē – Dienesta ieskatā pieteicēja nav norādījusi uz objektīviem apstākļiem, kas liedza veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasību ievērošanu. Šāda bezdarbība norāda uz vienaldzīgu attieksmi pret likumā noteikto pienākumu izpildi. Neievērojot normatīvo aktu, kas nosaka akcīzes preču aprites kārtību, prasības, notiek tirgus kropļošana un tiek veicināta akcizēto preču nelegāla aprite, tādēļ akcīzes preču aprites kārtības ievērošanai, kas noteikta noteikumos Nr.662, ir būtiska loma pilnvērtīgas akcīzes preču aprites uzraudzības nodrošināšanai.
5.Pieteicēja nav norādījusi, kādas tiesību normas atbildētājs ir kļūdaini interpretējis. Attiecībā uz patvaļas aizlieguma principa ievērošanu, tiesa norāda, ka konkrētajā gadījumā sākotnējais lēmums un lēmums ir pamatoti ar faktiem, kas ir nepieciešami lēmuma pieņemšanai.
Ņemot vērā, ka, piemērojot tiesiskās paļāvības principu, jāpārbauda vai bija uz ko paļauties, vai attiecīgā persona uz to tiešām patiesi paļāvās, vai paļāvība ir aizsardzības vērta, bet pieteicēja nav norādījusi, uz ko tieši tiesiskā paļāvība tai bija radusies.
Atbildētājs, pieņemot lēmumu par licences anulēšanu pieteicējai, ir izvērtējis šāda lēmuma pieņemšanas nepieciešamību, līdz ar to ir ievērojis demokrātiskās iekārtas principa prasības.
Tiesa atzīst, ka lēmums ir tiesisks un pamatots, bet pieteikums kā nepamatots ir noraidāms.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1373807
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties