Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878937
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

18) Ādas rags - traucēta pārragošanās - raga zvīņas sabiezē.

19) Seborejiskās keratomas - veido epidermas šūnas un nav nekāda sakara ar tauku dziedzeriem. Tās ir asi norobežotas ādas sabiezējums ar viegli kārpainu virsmu. No gaiši brūnas līdz tumši brūnai krāsai, dažāda lieluma un skaita. Biežāk ir uz krūtīm, vēdera, muguras. Arī uz sejas, deniņiem. Augot niez. Parādās pēc 30 gadiem.

20) Hemangiomas - var būt jau no dzimšanas. Dažādas formas un izmēra. Sauc vēl par ugunszīmēm. Kā arī var rasties dzīves laikā - kā sarkani mezgliņi - ķiršu hemangiomas.

21) Aktīniskā keratoze - uz sārta ādas fona parādās dzeltenas, grūti atdalāmas zvīņas. Uz sejas, deguna, ausīm. Vīriešiem - uz plikā galvvidus. Ja neārstē, var pāriet spinocelulārā karciomā.

22) Melanoma - ir ļoti ļaundabīgs audzējs. Veidojās no pigentu veidojošām šūnām - melanocitiem. Var rasties pēkšņi veselā ādā vai no dzimumzīmes. Sākumā tas ir mazs, viegli piepacelts, zilgans vai brūnganmelns mezgliņš, kas sākumā var arī niezēt. Tas aug lielāks un strauji metastāzē. Dzīves ilgums 2-3 gadi. Biežāk atklātās ķermeņa vietās. Liela nozīme ir UV stariem. Melanomām katrs mehānisks kairinājums ir bīstams, jo var izsaukt nāvējošu augšanu. Pigmenta izmaiņas jāvērtē kā izteikta malignitātes pazīme, čūlas parādīšanās ir ļoti nelabvēlīgs simptoms. Var saslimt jebkurā vecumā. Lokalizācija - ekstremitātes, seja, muguras āda. Krāsa var būt - melna, tumši brūna, gaiši brūna un sarkana. Zilgani bāla norāda, ka melanoma atrodās dermā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties