Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494973
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Karcinoma cutis – ļaundabīgs ādas vēzis, rodas no keratinocitiem. Iedala:
1.bazocelulārā karcinoma jeb bazilioma – veidojas no bazālā slāņa šūnām. Aug ļoti lēni, attīstās neuzkrītoša plankumiņa vai norobežotas zvīņošanās. Par audzēja augšanu liecina vaska vai bāli sārta krāsa ar spīdīgu virsmu, perifēri ir no sīkām pērlītēm līdz spīdīgiem mezgliņiem, kuri veido cietu malu. Veidojumam ir pārveidoti asinsvadi, kuri atgādina koka zarus. Audzējam progresējot veidojas virspusēja čūliņa ar hemorāģiskām krevelītēm. Nekad nedod metastāzes. Lokalizējas atklātās ķermeņa vietās, kurām ir ilgstošs kontakts ar sauli. Bazilioma var būt pigments, var būt mezgla veidā vai ādas līmenī, vai atrofiska.
2.plakano šūnu vēzis (karcinoma spinocelulare) – raksturīga ļaundabīga infiltrējoša augšana, spēja dot metastāzes. Ļaundabīgs audzējs, izveidojas no epidermas dzeloņainā slāņa šūnām. Sākas ar kārpai līdzīgu tumoru, kas aug ātri, centrā sabrūk, veido čūlu, asiņošanu. Audzējs nav labi norobežots, sastopams uz sejas, kakla, plaukstu virspuses ādas. Parasti vecākiem cilvēkiem.

Melanoma - ļoti ļaundabīgs jeb maligns audzējs, veidojas no pigmentveidojošām šūnām – melanocītiem. Var rasties pēkšņi veselā ādā, vai no dzimumzīmītes. Sākumā mazs, viegli pacelts zilgans vai brūngans mezgliņš, progresē un strauji dod metastāzes. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties