Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725538
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šajā referātā es ne tik daudz apskatīšu pašas Abesīnijas krīzes norisi (karadarbību), bet vairāk pievērsīšos Itālijas un Lielbritānijas un Francijas attiecībām gan pirms šīs krīzes, gan pēc tam. Tāpat mēģināšu noskaidrot, kāpēc vispār šāda krīze radās un vai Francija un Lielbritānija to kādā veidā neveicināja. Tādejādi referāts attieksies uz kursu “diplomātijas vēsture”, lai gan liela uzmanība tiks pievērsta tieši Itālijai, konkrētāk, Musolīnī plāniem, vadmotīviem un darbībai.

Lai sāktu runāt par Abesīnijas karu, vispirms būtu jānoskaidro, kāpēc tas tika uzsākts jeb konkrētāk – kāpēc Musolīni gribēja to uzsākt. A.J.P.Teilors saka, kas šos iemeslus ir grūti saprast, jo uz 1935.gadu tie nebija nozīmīgāki kā uz 1922.gadu, kad Musolīni nāca pie varas. Tomēr var mēģināt izskaidrot šo Musolīni vēlmi, kas arī ir darīts dažādajās viņa biogrāfijās.
D.Maks Smits, piemēram, uzskata, ka Musolīni šai laikā pakāpeniski bija kļuvis gandrīz apsēsts ar iespēju vadīt savu valsti triumfālā karā.1 Tas saistīts ar viņa uzskatu par savu līdzību un pat pārākumu pār Napoleonu, kā arī vēlmi parādīt pasaulei un pašai Itālijai, cik tālu tā ir attīstījusies viņa vadībā, kļūstot par vienu no lielvarām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties