Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:107390
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kompānijā var būt daudz dažādu izmēru tīklu. Šie tīkli savā starpā jāsavieno ar attālinātu tīklu, kam būtu mainīgas savienojuma prasības. Galvenie kompāniju tīklu tipi:
centrālais tīkls. Pie šī tīkla parasti pieslēdzas reģionālie un telekomuteru tīkli, tāpēc ir svarīgi nodrošināt iespēju pieslēgties dažādiem korporatīvo tīklu tipiem.
attālinātais tīkls. To izmanto, piemēram, reģionālās pārdošanas darbinieki, kam attālināti jābūt iespējai pieslēgties kompānijas informācijai.
tāldarbinieka (telekomutera- telecommuter) tīkls. Persona vai personas, kas strādā telesakaru režīmā, parasti izmanto iezvanpieeju. Mobilie lietotāji ir telekomuteri. Lai pieslēgtos kompānijas tīklam, tiek izmantots asinhrons iezvanpieejas pieslēgums.

Būtiskākās lietas, kas jāņem vērā administratoriem, kuri apkalpo kompāniju ar triju minēto veidu tīkliem:
Centrālā tīkla korporatīvais pieslēgums ir kompānijas izšķirošais punkts. Tam ir jābūt elastīgam, lai pieņemtu daudzus un dažādus pieslēgumus. Izvēloties korporatīvo arhitektūru tīklā, jāizvēlas tāda tehnoloģija, kas optimizētu servisu gala lietotājam, kā arī garantētu izmaksu efektīvu caurlaides joslu. Lai to panāktu, centrālā tīkla arhitektūrai jāpieļauj vairākas vides izvēles iespējas un vienlaicīga piekļuve. Iezvanpieeja un saspiešana nodrošina maksimāli zema izmaksas pie optimālas caurlaidības. Iznomātās līnijas izmantošanai ir jāattaisno tās cena.
Kompānijas informācija ir jāaizsargā un jāļauj piekļuve tikai autorizētiem lietotājiem, piemēram, izmantojot pieejas sarakstus. Point-to-Point, Password Authentification un Challeneg HandShake Authenrification protokols palīdz izvairīties no neautorizētas pieejas tīklam. Lai uzturētu augstas kvalitātes servisu nepieciešams kontrolēt trafiku tīklos. Nepieciešams izveidot arī rezerves pieeju centrālajam tīklam, lai nodrošinātos pret sakaru līnijas darbības pārtraukumiem. Domājot par attīstības perspektīvām, vēlams ir nodrošināt mērogojamības iespējas centrālajam tīklam, lai to nākotnē būtu iespējams paplašināt.
Attālinātais tīkls ir mazs tīkls, arī lietotāju tam ir mazāk kā centrālajam tīklam un nepieciešams mazāks korporatīvais pieslēgums. Attālinātais tīkls var pieslēgties pie centrālā tīkla vai cita attālinātā tīkla. Arī tāldarbnieki var pieslēgties pie attālinātajiem tīkliem, izmantojot to pašu pieejas vidi, ko attālinātie tīkli, vai arī citu. Attālinātā tīkla trafiks parasti ir gadījuma rakstura. Tīkla projektētājam jānovērtē un jāizvēlas risinājums - izmantot pastāvīgo vai iezvanpieejas savienojumu. Attālinātais tīkls iekļauj sevī dažādu aparatūru. Tipiski korporatīvie risinājumi pieslēgumam pie centrālā tīkla ietver nomāto līniju, Frame Relay (kadru retranslēšna), X.25 un ISDN.
Attālināta tīkla korporatīvajam slēgumam jāņem vērā sekojoši faktori:
izmaksas;
daudzkārtējas pieejas slēgumi;
pieejas kontrole;
redundance (papildelementu kopums, ko iestrādā sistēmā tās darbības uzticamības paaugstināšanai.);
pieejamība;
autentifikācija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128455
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties