Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669431
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bērns ir kompleksa un unikāla personība un katra bērna attīstība norit atšķirīgi, tomēr ir kopīgas sakarības un virzieni bērna attīstībā.
Bērnam 5-6 gadu vecumā straujāk sāk attīstīties paškontrole. 5 gadus vecs bērns ir izdomas bagāts, radošs un aizrautīgs problēmu risinātājs. Viņš pakāpeniski arvien vairāk piedāvā iztēles bagātas idejas, kā izpildīt kādu uzdevumu, kā kaut ko izveidot, var pat tikt galā ar abstraktiem izaicinājumiem. Sastopoties ar jauniem uzdevumiem, bērns sāk plānot savas darbības. Piecgadnieks uzdod arvien analītiskākus jautājumus, apsver savas izvēles iespējas. Bērni kļūst arvien pašpaļāvīgāki. Arvien paplašinās tās jomas viņu dzīvē, kurās viņi grib būt neatkarīgi lēmumu pieņēmēji. Viņi ir arvien vairāk sociāli attīstīti, līdz ar to, mācoties jaunas lietas, dod priekšroku aktivitātēm, kurās iekļauti citi bērni[3, 4].
Bērniem ļoti strauji attīstās valoda, pieaug vārdu krājums. Viņi pārsvarā skaidri izrunā vārdus, runā sarežģītākos, saliktos teikumos, pārsvarā runā gramatiski pareizi, strauji paplašinās vārdu krājums. Bērni jau var sekot vairāku pakāpju norādījumiem. Šajā vecumā bērni labprāt uzsāk sarunas, grupu sarunās mācās gaidīt savu kārtu. Arvien biežāk bērni dalās savā pieredzē bez pieaugušā pamudinājuma. Par pieredzēto mēģina stāstīt arvien detalizētāk[3, 4]. Bērniem šajā vecumā attīstās iekšējā runa[1;86].…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties