Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:618384
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pārmaiņu gaidas
19 un 20 gs. mijā valdīja vispārēja pārliecība, ka jaunais gadsimts nesis līdzi kaut ko pavisam jaunu un nebijušu. Bija skaidrs, ka gaidāmas pārmaiņas būs vairāk nekā vienkārša atjaunotne - vecā pasaule bija pārkārtojama un pārveidojama pašos pamatos.
Šķita, ka cilvēces vēsture krasi maina kursu. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadsimtiem pārmaiņas risinājās vēl nepieredzētā ātrumā. Daži nākotnē raudzījās ar prieku un cerībām, citi pārmaiņas skaidroja kā kultūras pagrimuma un bojāejas priekšvēstnesi. Pārmaiņu gaidas.
Urbanizācija1. Pārmaiņas dzīvesveidā
Visjūtamākās pārmaiņas piedzīvoja lielo rūpniecības centru iedzīvotāji. Straujā ražošanas attīstība veicināja pilsētu izaugsmi. 1914. gada Eiropa vien . bija jau 29 pilsētas, kur iedzīvotāju skaits pārsniedza pusotru miljonu. Lielpilsētās tapa jaunas tehnoloģijas, dzima politiskās un gara dzīves strāvojumi, dibinājās avangarda mākslinieku pulciņi. Lielpilsētas noteica toni modes pasaulē, tur dzima jauni izklaides veidi.
Sākās masu patēriņa ēra, kas visvairāk sevi lika manīt tobrīd bagātākajā un visstraujāk augošajā zemē - Amerikas Savienotājas Valstīs. Neona reklāmu pilnās ielas lētie hamburgeri (vācu imigrantu iekārtotājas bufetēs), tējas maisiņi par salīdzinoši nelielu naudu nopērkami fotoaparāti (vienu dolāru gabala). Tas viss pamazām pārvērta lielpilsētnieku ikdienu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties