Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:172605
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēstures pētīšanas metodēm par savu popularitāti jāpatiecas specializētajām dabaszinātnēm, piemēram, pastiprināta interese par bioloģiju un mūziku, no kā tika atvasinātas daudzas galvenās metaforas, bija būtiski svarīga 19.gs. vēsturiskajiem sacerējumiem, tāpat kā 18.gs. filozofijai un vēsturei svarīga bija spriegā interese par fiziku un matemātiku.
19.gs. divas galvenās politiskās atbrīvošanas strāvas bija humanitārais individuālisms un romantiskais nacionālisms. Abu strāvu ideāli ievirzījās dažādās gultnēs, tomēr tām bija arī kopīgs pamats – pārliecība, ka gan indivīdu, gan sabiedrību problēmas var tikt atrisinātas, ja vien izdotos panākt saprāta uzvaru pār tumsonību un nekrietnību. Liberāļi ticēja, ka izglītība spēj pārvarēt ekonomisko postu un nevienlīdzību, sociālisti, gluži pretēji, ja nebūs ekonomikas resursu kontroles, nekādas pārmaiņas indivīdu prātos nenotiks. Konservatīvie un sociālisti ticēja institūciju varai un ietekmei. Viņi to uzskatīja par nepieciešamu drošības līdzekli pret haosu, netaisnību un nežēlību, ko izraisa nekontrolēts individuālisms. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties