Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:283297
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. uzd.

 Atmini Dundagas revolucionāros cīnītājus pēc viņa apraksta! Katrai personai pretī ieraksti apraksta burtu (divas personas ir liekas).

a) Dzimis 1856.g. 27. jūlijā Ventspils apriņķa Dundags pagasta „Mazkalēju” Mājās vidējā zemnieku ģimenē. Viņš pabeidzis Dundagas draudzes skolu un Talsu pilsētas skolu. Sociāldemokrātiskajā pilciņā iestājās 1903. gada vasarā. Vēlāk bija pulciņa vadītājs. Kā pulciņa „Stars” priekšstāvis viņš plaši izplatīja apkārtnē skrejlapas un dažādu nelegālu literatūru.

b) Dzimis 1881.g. 20. janvārī Ventspils apriņķa Dundagas pagasta „Rukšos” zemnieka ģimenē. Beidza Dundagas divklasīgo ministrijas skolu un Talsu pilsētas skolu. Viņš iepazīstināja jauniešus ar K. Marksa un F. Engelsa „Komunistiskās partijas manifestu”, ko kopā ar V. Dermani bija tulkojuši. 1902. g. vasarā palīdzēja noorganizēt Kolkas ciemā pilciņu „Bāka”. Viņš bija aktīvs pulciņu dibinātājs arī citos zvejnieku ciemos. Viņš ierosināja izvērst ateistisko propagandu.

c) Dzimis 1872.g. 11. maijā Ventspils apriņķī Dundagas pagasta Nevejas ciema „Laukgaļos” sīkzemnieku ģimenē. Pabeidza Dundagas divklasīgo ministrijas skolu un bija laukstrādnieks. 1904. gadā Nevejas ciemā noorganizēja sociāldemokrātisko pulciņu „Drošie”. 1905. g. augustā, kad sākās barona dienderu atbruņošana, viņš aktīvi piedalījās ieroču konfiscēšanā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties