Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966126
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Izglītība un daiļrade. 1326. gadā Frančesko Petrarka iestājās garīdznieka kārtā ar nolūku nodoties literārajam darbam. Vēlāk viņš iestājās literatūras studijās. Dzejnieks strādāja pie vēsturiskām tēmām ar nolūku stiprināt tautas nacionālo pašapziņu. 1341. gadā Romā Frančesko Petrarku kronēja ar lauru vainagu un piešķīra viņam Romas pilsonību. Pēc tam dzejnieks izvirzīja tēzi – teorijas pamatatziņu un principus, ka dzejas objekts ir cilvēks un reālā īstenība, nevis dievs un transcendentālais – tāds, kas nav izšķirams nedz ar loģiku, nedz ar pieredzi, bet no sākta gala piemīt sapratnei. Frančesko Petrarka labi pazina provansiešu, Dantes Aligjēri, Kavalkanti un Čino da Pistojas dzeju. Dantes un Kavalkanti darbos Petrarku visvairāk saistīja viņu poētiskais – dzejiskais stils un valoda.
4.1. Slavenākie Frančesko Petrarkas darbi ir: soneti dievinātajai Laurai ar nosaukumu „Dziesmu grāmata”, kas sastāv no divām daļām „Madonnai Laurai – dzīvai” un „Madonnai Laurai – mirušai”, poēmas „Āfrika” un „Triumfi”, vēstuļu krājumi „Vēstules par personiskām lietām”, „Vēstules bez adreses”, „Vecumdienu vēstules” un „Vēstule nākamajām paaudzēm”, ievērojamu valdnieku un karavadoņu dzīves apraksts „Par ievērojamiem cilvēkiem”, traktāti – apcerējumi „Par vientuļo dzīvi” un „Par mūka vaļas brīžiem”, polemiska – tāda, par ko var strīdēties rakstura darbs „Invektīvas pret ārstu četrās grāmatās”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318237
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties