Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:313655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Man šī profesija šķiet saistoša, tieši ar to ka žurnālistam jāatrodas nemitīgā kustībā, mainībā un jātver jaunākie notikumi. Domāju tā ir diezgan sarežģīta, bet tai pat laikā ļoti radoša un interesanta nozare kurā darboties. Cilvēkam jebkurā dzīves situācijā ir svarīgi prast komunicēt ar apkārtesošajiem, lai iegūtu jaunāko informāciju, nodibinātu jaunus kontaktus un dalītos ar savu viedokli. Pret labu žurnālsistu šīs prasības ir vel izteiktākas, jo mērķauditorija un paziņu loks aizvien jāpalielina.
Daži vēsturnieki apgalvo, ka žurnālistikas pirmsākumi atrodami jau pirms mūsu ēras. Taču toreiz tā nebija tāda profesija, kāda tā ir mūsdienās. Senāk informāciju no vietas uz vietu nogādāja svētceļnieki, karavīri un ceļotāji. Par tiešajiem žurnālistikas profesijas priekšgājējiem tiek uzskatīti oratori, kuri izmantoja daiļrunību politiskās cīņās. Par pirmo laikrakstu visā pasaulē tiek uzskatīts „Acta Diurna” - ar roku rakstīts ziņojums, kurš senajā Romā tika izlikts publiskai apskatei. Tomēr tā īsti žurnālistika varēja sākt attīstīties tikai pēc 15.gs, kad tika izgudrota pirmā tipogrāfija, kas deva iespēju drukāt periodiskus preses izdevumus. !9.gs. kā „jaunās žurnālistikas” galvenā sastāvdaļa Savienotajās valstīs parādās intervija. 20. gs. intervijai ir ļoti nozīmīga loma žurnālistikā. Viens no pirmajiem medijiem Latvijā ir 19.gs. 20.gados izdotās „Latviešu Avīzes”.
1929. gadā Franks Tīss teicis: „Žurnālistika-tā ir mūslaiku baznīca”.”Ap žurnāliem un avīzēm pulcējas lasītāju „draudzes”, kas tic vēstītajam vārdam. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties