Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:717705
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmajos dzīves gados bērns izveido savu attieksmi pret apkārtējo pasauli, un arī uzturam ir svarīga loma, jo pirmajos dzīves gados izveidojas ēšanas ieradumi, režīms, garšas un sāta sajūta.
Zīdaiņa fizioloģiskās īpatnības ietekmē bērna iespējas uzņemt ēdienu – notiek intensīva augšana un attīstība, līdz ar to palielinās vajadzība pēc enerģijas un uzturvielām; nenobriedušas orgānu sistēmas ierobežo iespēju uzņemt enerģiju un uzturvielas.
Biežs izaicinājums ir zīdaiņa barošana, jo vecākiem rodas daudz jautājumu — cik bieži, ar ko un kad sākt piebarojumu, kad izvēlēties maisījumu —, uz kuriem atbildes jāspēj rast gan pediatram, gan ģimenes ārstam, jo zīdaiņa vecumā tiek ielikts pamats tam, kā bērns attīstīsies un jutīsies kā pieaugušais.
Mātes piens ir vispiemērotākais uzturs pirmajos dzīves mēnešos. Tas veidojas speciālās piena dziedzeru šūnās (laktocītos) un izdalās zīdainim uzsākot krūts zīšanu. Mātes piens satur visas augšanai un attīstībai nepieciešamās uzturvielas – piena cukuru (laktozi), pilnvērtīgas olbaltumvielas un taukvielas, kuras ir viegli sagremojamas, kā arī vitamīnus un minerālvielas. Mātes piens palīdz zīdaini pasargāt no infekcijas slimībām un alerģijām, labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru, kā arī veicina bērna fizisko un intelektuālo attīstību. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties