Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757737
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kandids ir jauneklis, kas ir apveltīts ar maigu raksturu un skaistu ārieni. Viņš dzīvo skaistā pilī pie barona Tunder-ten-Tronka. Par sakaru ar barona meitu Kunigundi Kandids tiek padzīts no pils. Viņš nonāk pie bulgāriem karadienestā, kur bulgāru karalis viņu apžēlo.
Slēpjoties no kara, Kandids izdomā bēgt no bulgāriem. Viņam ceļā gadās 2 kara izpostīti ciemi. Nokļuvis Holandē, viņš sastopas ar ļoti nelaipnu sprediķotāju. Par Kandidu apžēlojas anabaptists Žaks. Turpat Kandids satiek savu kādreizējo skolotāju, kurš tagad ir ubags. Skolotājs, Pangloss viņam izstāsta par to, ka Tunder-ten-Tronka pils ir iznīcināta un Kunigunde mirusi. Kandids ir satriekts. Viņš lūdz Žakam, lai izārstē Panglosu. Pēc izārstēšanas Pangloss kļūst par Žaka grāmatvedi. Visi trīs dodas uz Lisabonu ar kuģi, kas iekļūst vētrā. Vētras laikā anabaptists Žaks iet bojā, noslīkstot. Izdzīvo Pangloss, Kandids un kuģa matrozis.
Nonākuši Lisabonā viņi sastopas ar zemestrīci un postu, ko tā radījusi. Viņus apcietina. Kandidu noper, bet Panglosu pakar. Kandids paliek viens, taču kāda sieviete par viņu parūpējas. Viņa Kandidu pabaro un izārstē. Šī sieviete viņu aizved uz kādu māju, kur Kandids satiek Kunigundi un ir neaprakstāmi pārsteigts, ka viņa ir dzīva. Kunigunde viņam izstāsta visi, kas ar viņu ir noticis pa šo laiku un, ka nemaz nebija nogalināta.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties