Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:997666
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Skolā jau pirmajās klasēs literatūras stundās tika runāts par dzimteni, mīlestību pret savu valsti, patriotismu, par to, kas mēs esam Latvijai un kas Latvija ir mums. Arī attiecīga literatūra tika lasīta, tikai toreiz, piemēram, septītajā klasē, man šāda literatūra, kas saistījās ar mīlestību pret savu dzimteni, nelikās saistoša, interesanta, pat nepatika, un es nevarēju iedomāties, ka kādreiz tas varētu mainīties.
Tomēr, gadiem ejot uz priekšu, es varētu teikt, ka pats atradu vietu savā zemē starp ‘’savējiem’’, un tagad, divpadsmitajā klasē, kad jau kārtējo reizi literatūras piedāvātajā grāmatā lasu par Otro pasaules karu un latviešu bēgļu gaitām, par trimdiniekiem, kuru vienīgā reālā izeja bija aizbraukt, par mūsdienu cilvēkiem, kas pamet Latviju labākas dzīves meklējumos, es uz šiem stāstiem skatījos pavisam citādi – es tiem jutu līdzi, tie mani aizkustināja un lika aizdomāties par neskaitāmo cilvēku dzīvesstāstiem, kas, atšķirībā no citiem literatūras žanriem, ir reālu cilvēku piedzīvotais. Varu teikt, ka šoreiz esmu atklājis trimdas literatūru no jauna.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties