Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:366385
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī pakalpojuma princips ir automašīnu puspiekabju pārvadājumus pa dzelzceļu, kas dos iespēju visiem autokravu īpašniekiem un ekspeditoriem nodrošināt efektīvākus un izdevīgākus kravu pārvadājumus. Šāda piedāvājuma īstenošanai Rail Baltica ietvaros Salaspilī tiek būvētas īpaši pielāgotas dzelzceļa vagona platformas, uz kurām tiks uzcelta smagās automašīnas piekabe, tālāko ceļu veicot pa dzelzceļu uz Liepājas un Ventspils ostām, kur tālāk jau tiek pārkrautas uz prāmja. Šis risinājums palīdz risināt 3 problēmas – SEG emisijas, autoceļu noslogojumu, kā arī darbaspēka(šoferu) trūkumu.
Lai transporta nozarē samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas un autoceļu noslogojumu, gan Eiropas zaļais kurss, gan Latvijas veidotās transporta pamatnostādnes tuvākajiem gadiem, virzās uz ilgtspējīga transporta un zaļākas infrastruktūras attīstīšanu. Šobrīd pastāv divi virzieni, kā tas tiek risināts – gan no transportlīdzekļu ražotāju puses, ražojot videi draudzīgus, ar elektrodzinējiem darbināmus transporta līdzekļus, gan ražojot efektīvākus dīzceļdzinējus, kas izmantot mazāk neatjaunojamos resursus. Otrs risinājums ir veidot atbilstošu transporta infrastruktūru valsts līmenī, lai proaktīvi risinātu vides problēmas. Latvijā tas ir mērķis attīstīt videi draudzīgāku transporta tīklu - dzelzceļu un pa to novirzīt iespējami daudz kravu, kas parasti tiktu pārvadātas ar kravas automašīnām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1390037
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties