Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:883261
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

“…Jaunajos laikos cilvēks savu esamību pasaulē sāk apjaust kā kaut ko nozīmīgu šai pasaulei un viņam pašam. Kaut arī šīs izjūtas rašanos un arī pastāvēšanu būtiski veicināja reliģiskie motīvi (protestantisms), galarezultātā izveidojās laicīga vēstures izpratne, kuras perspektīvā pasaulē viss mainās, pilnveidojās un attīstās. Šā uzskata kulminācija bija XIX gs. evolucionistiski progresiskais skatījums uz pasauli un cilvēka perspektīvām tajā.
XIX gs. arī tiesības izpratnes jomā uzskatāms par vēsturiskās domāšanas ziedu laikiem. Uz šo laikmetu attiecināma nopietnas intereses un pētniecības rašanās tiesības vēstures jomā. Konceptuālā ziņā tiesības vēsturiskās izpratnes pirmatklājēji bija tā sauktās vācu vēsturiskā tiesības skolas pārstāvji un viņu uzskati zināmu ievērību guva arī citās zemēs.
Viņiem līdztekus kaut kādā mērā līdzīga, bet dažos būtiskos aspektos atšķirīga tiesības vēsturiska izpratne neapšaubāmi saskatāma arī K. Marksa un F.Engelsa darbos. Anglijā savu tiesības vēsturisko koncepciju izstrādāja sers Henrijs Samners-Meins…”1.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties