Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:408921
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vērtība ir tas, pēc kā mēs tiecamies, kas mums pieder un ko gribam paturēt tikai sev. Šīs vērtības, kas atrodas mūsu pašu īpašumā, paaugstina arī mūsu pašvērtības sajūtu. Tāpēc spriedumi par vērtībām var būt atkarīgi no mūsu sajūtām. Parasti cilvēkiem patīk tādas personas, kuras ir izpelnījušās viņu uzmanību ar savu attieksmi, rīcību, kuras pieņem cilvēkus tādus, kādi viņi ir un pat saskata vairāk pozitīvo īpašību.
Mūsu pašvērtējums ietekmē mūsu domāšanu, jūtas, mērķus, mūsu attīstību un izturēšanos. Tāpēc svarīgākais vērtību spriedums katram ir spriedums par sevi pašu.
Kā vērtība ir arī pats cilvēks. Savā attīstībā mēs mācamies, kas citu acīs ir vērtīgs un piešķir vērtību mums pašiem. Citi cilvēki var būt kā priekšnoteikums mūsu panākumiem dzīvē, jo bez citu atzinības nevar rasties pozitīva pašvērtības sajūta. Bet tas, ko mēs paši par sevi domājam, galvenokārt ir atkarīgs no tā, ko par mums domā citi. Ja mums liekas, ka citi par mums domā tik labi, ka mēs viņiem varam pat noticēt, mēs viņu sabiedrībā jūtamies drošībā, jo viņi mums ir īpaši nozīmīgi, vērtīgi cilvēki.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties