Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:792494
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tika parakstīts arī jautājums par reparācijām. Vācijai tika piespriests sods 269 miljardu goldmarku apmērā kā kompensācija par zaudējumiem, un tika iedots termiņš 42 gadi. To izdarīja speciāli, jo tas nozīmēja, ka Vācija nevarēs ekonomiski attīstīties, jo katrs maksājums pārsniedza Vācijas ikgadējo budžetu.
Pirmais pasaules karš bija iemesls milzum daudz zaudējumiem. Pirmkārt, tie ir neskaitāmi cilvēku zaudējumi, kas bija ne tikai karavīru starpā, bet arī parasto civiliedzīvotāju skaits, kas gāja bojā, ir ļoti liels. Otrkārt, sabruka 4 impērijas: Vācijas impērija, Austroungārijas impērija, Osmaņu impērija un Krievijas impērija. Ļoti milzīgas pēdas uz nācijas genofondu atstāja tas, ka karā iesauca jaunus un veselus vīriešus, kas nozīmē to, ka bērnus ražot palika slimi vīrieši, kuri nebija spējīgi karot. Pirmais pasaules karš bija pirmais totālais karš un līdz ar to skāra visas dzīves sfēras – sabiedrību, ekonomiku utt. Protams, lieli zaudējumi bija arī lauksaimniecības nozarē, jo aramzeme tika iznīcināta, daudzviet augsne vairs nebija auglīga. Šis karš izkropļoja ļoti daudzus cilvēkus, kas veicināja daudzu slimību rašanos un izplatīšanos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties