Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705616
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram, gandrīz visur īkšķi vērsti uz augšu nozīmē labi, viss forši, taču Taizemē, Afganistānā, Irānā un Grieķijā šis žests nozīmē “Ej prom nelieti!”. Pirms žestu izmantošanas komunikācijā, noteikti ir ieteicams iepazīties ar to nozīmi ne tikai valstī, kur uzturies, bet arī citās valstīs, lai nerastos konflikta situācijas vai nepatīkama komunikācija.
Poza ir ķemeņa izteiksmes veids, kas tiek izpausta ar ķermeņa palīdzību. Poza liecina par attieksmi pret partneri un paša emocionāli psiholoģisko stāvokli (noskaņojumu) dotajā brīdī. Cilvēka pozu komunicējot, var ietekmēt arī nacionālās īpatnības. Pozas var būt ļoti dažādas. Tā var būt slēgta poza, kas liecina nedrošību, individualitāti, diskomfortu vai nepatiku, atvērta poza, kas liecina par atvērtumu, uzticēšanos, komfortu, pārliecību un drošības sajūtu. Piemēram, sarunājoties ar personu, kurai ir sakrustotas rokas un kājas, var saprast, ka cilvēks nejūtas ērti vai jūtas kaut kādā veidā apdraudēts, tāpēc cenšas sevi aizsargāt.
Galvenā atšķirība starp verbālo un neverbālo komunikāciju ir tāda, ka neverbālā komunikācija spēj nodot un saņemt informāciju simultāni jeb vienlaicīgi. Jebkurš komunikācijas veids var veidot gan efektīvu, gan neefektīvu komunikāciju, viss ir atkarīgs no tā kā tiek pielietoti dažādie izpausmes līdzekļi. Katrs izpausmes līdzeklis ir gana efektīvs, lai veidotu komunikācijas norisi starp dažādiem indivīdiem. Svarīgi ir izvēlēties katrai situācijai atbilstošāko veidu, kā noritēs komunikācija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1388780
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties