Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts rašanās doktrīnas daudz ko pasaka par valsti, par likumiem, kuri tajā ir spēkā. Valsts rašanās doktrīnas ir ļoti dažādas. Piemēram, teoloģiskā valsts doktrīna vēsta par to, ka valsts ir dievišķās gribas izpausme, un likumi tur radušies arī teoloģiskās tiesību doktrīnas rezultātā. Tātad šādā valstī galvenā ir Dieva griba un likumi ir Dieva vārdi. Piemēram, Vatikānā vēl joprojām galvenais ir pāvests, kurš sludina Dieva gribu. Doktrīnas nes sevī informāciju par valsts pārvaldes formu, kāda tā varētu būt. Patriarhālā doktrīna par valsts rašanos vēsta to ,ka valsts radusies paplašinoties ģimenei un šī ģimene atbild var valsts pārvaldi. Monarhija ir saistīta ar patriarhālo doktrīnu. Monarhijā galvenā ir karaliskā dzimta. Pār valsti valda ģimenes galva. Iespējams, no patriarhālās valsts izcelšanās doktrīnas ir izveidojusies valsts pārvaldes forma – monarhija.
Valsts rūpējas par to, lai cilvēkam būtu labi. Cilvēki ievēro valsts likumus un pakļaujas tai pēc subordinācijas principa. Starp cilvēku un valsti pastāv saikne. Cilvēki nespēj iztikt bez valsts, un valsts nevar izveidoties bez cilvēkiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties