Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:152319
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Speciālās tiesības ir īpašas tiesības, kuras atspoguļo dažādu iedzīvotāju grupu specifiku, papildina vispārīgās tiesības un nav ar tām pretrunā. Piemēram, pensionāru, deputātu, bērnu tiesības utt.
Tiesības un brīvības var iedalīt konstitucionālajās jeb pamata, t.i., tādās, ko nosaka valsts pamatlikums, un tiesībās, ko paredz citi normatīvie akti. Satversmes VIII nodaļā nostiprinātās tiesības ir konstitucionālās.
Tiesības var klasificēt pēc to realizētāju skaita. Tātad izšķir individuālās tiesības un kolektīvās tiesības. Individuālās tiesības ir iespējams īstenot vienam, piemēram, tiesības uz īpašumu ir katram, turpretī streika tiesības ir tikai kolektīvam, jo streiku nav iespējams īstenot vienatnē.
Ļoti izplatīta ir tiesību un brīvību klasifikācija atkarībā no sabiedriskās dzīves sfēras, kurā eksistē šīs tiesības un brīvības, no to sociālās lomas. Pēc šīs pazīmes var izdalīt 4 lielas pamattiesību grupas: personiskās pamattiesības, politiskās pamattiesības, sociālās un ekonomiskās pamattiesības, kultūras pamattiesības.
Personiskās iekļaujamas tiesības un brīvības, kas veido personas tiesiskā statusa pamatus. Politiskās ietilpst cilvēka iespējas valsts un sabiedriski politiskajā dzīvē, kas nodrošina viņa politisko pašnoteikšanos un brīvību, dalību valsts un sabiedrības pārvaldē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties