Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696890
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šodien stāstīšu par latvieti, Vairu Vīķi Freibergu, kura gandrīz visu savu dzīvi ir nodzīvojusi tālu ārpus savas dzimtenes robežām, un tomēr ir pratusi saglabāt savu patriotismu pret Latviju. Šo daudzo gadu laikā netikai nav aizmirsusi mūsu valodu un iemācījusi to saviem bērniem, bet gluži otrādi ir mēģinājusi iepazīstināt arī kanādiešus ar latviešu folkloru un dainām. Tagad mēs viņu, protams, visi pazīstam kā pirmo Latvijas prezidenti- sievieti. Vaira Vīķe Freiberga ir daudz ko darījusi Latvijas un visu tās iedzīvotāju labā.
Daudzi latvieši, pirmajam pasaules karam beidzoties, bēga no krieviem un nonāca Vācijā. Tieši tā pat rīkojās arī Vairas Vīķes Freibegas vecāki. Atšķirībā no vairuma latviešu, mūsu tagadējā prezidentes ģimene klausījās vācu radio, tikās ar vācu ģimenēm, aizņēmās lasīšanai vācu grāmatas un apmeklēja teātra izrādes. Tā viņa iepazina vācu kultūru. Citi latvieši pat nebija paguvuši apgūt vācu valodu, jo reti izgāja ārpus nometnes sienām. Atstājot Vācijas bēgļu nometni, Vairas Vīķes Freibergas vecāki par mītnes zemi izvēlējās Maroku. Viņi deva priekšroku Āfrikai, jo tā tomēr atrodas tuvāk Latvijai nekā Austrālija, uz kuru devās daudzi latvieši. Vairas Vīķes Freibergas ģimene vēl cerēja atgriezties savā dzimtenē, kad tā kļūs par Latvijas Republiku.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties