Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:740827
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ņemot vērā iepriekš aplūkoto, var secināt, ka tiesneši nevar pieņemt taisnīgus un nelikumīgus lēmumus. Situācija, kad abi jēdzieni taisnīgums un likumība vienlaikus neatbilst kāda subjekta skatījumam, ir gadījums, kad, kādu atšķirīgu vērtību un sociālo uzskatu dēļ, persona sodu var uzskatīt kā likumīgu, bet netaisnīgu. Lēmumi, ko pieņem tiesneši nevar būt pret likumu, taču taisnīguma izpratne ir atkarīga no katra indivīda vērtībām, attieksmēm un uzskatiem.
Rezumējot, taisnīgs un nelikumīgs sods nav iespējams, to nepieļauj jurista, šajā gadījumā tiesneša, ētika. Taisnīgs un nelikumīgs sods nav iespējams, jo likums pauž un aizsargā vispārējo taisnīgumu. Lai gan taisnīgums ir subjektīvi vērtējams, ko ietekmē citi faktori, vispārējo taisnīgumu ievērojot, lēmums nevar būt nelikumīgs. Iespējama ir tikai situācija, kad atsevišķs indivīds var likumīgu sodu interpretēt kā netaisnīgu, bet, tādā gadījumā, šīs personas taisnīguma interpretācija neatbilst vispārējam taisnīgumam.
Taisnīgu tiesu regulē un uzsver vairāki normatīvie akti, tostarp, Latvijas Republikas Satversme. Bez tam, tiesnešu ētikas kodekss nepieļauj nelikumīgu sodu.
Aristotelis, runājot par tikumību, iekļāvis būtisku atziņu. To pārfrāzējot var izdarīt secinājumu, ka taisnīga rīcība izraisa taisnīgu turpmāko rīcību, procesus un lēmumus vai sodus. Uzskatu, ka šī frāze attiecināma uz tiesnešu darbību un lēmumu pieņemšanu, to atbilstību likumam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337265
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties