Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712798
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uņēmuma „V” attainotais organizatoriskais tips uzskatāms par lineāri funkcionālo pārvaldes organizatorisko struktūru, kuras pamatā ir vienpakāpes varas koncentrācija (ņemot vērā, ka uzņēmums „V” ir mazs uzņēmums) un nodaļu izveide atkarībā no pildāmās funkcijas un uzdevumiem.
Par savu veikumu katras nodaļas atbildīgajai personai jāatskaitās uzņēmuma valdei, kas realitātē notiek samērā reti, jo vadība savus padotos nekontrolē un ļauj darbībai ritēt pēc darbinieku ieskatiem.
Šajai struktūrai ir savas priekšrocības. Katra organizācijas nodaļa tiek sagrupēta atbilstoši tās mērķim, kā piemēram, 1. attēlā redzamā mārketinga nodaļa, kur tiek izstrādāti pasākumi pakalpojumu pirktspējas veicināšanai, valodu apmācību reklamēšanai u.c., tādējādi darbiniekiem šajā nodaļā ir skaidri saprotami pienākumi, kā arī mērķis kādam šī nodaļa izstrādāta.
Funkcionālā struktūra darbojas ļoti labi mazajiem uzņēmumiem, kurā katra nodaļa var paļauties uz darbinieku talantiem un zināšanām. Tomēr viens no funkcionālās struktūras trūkumiem ir lēnāka koordinācija un komunikācija starp departamentiem, nesaskaņota nodaļu darbība, kas var izraisīt konfliktus.
Autors uzskata, ka uzņēmuma „V” darbība varēs ritēt sekmīgi tik ilgi, līdz notiks pārmaiņas darbinieku sastāvā, radīsies neizpratne par organizācijā notiekošo vai padoto intereses nesakritīs ar uzņēmuma interesēm. Jebkurā gadījumā, pie esošā vadības stila un organizatoriskā tipa ir nepieciešams konsultēties ar priekšnieku. Lai arī katras nodaļas darbinieki ir kompetenti, zinoši un spējīgi veikt savus uzdevumus bez kontroles, tie nemitīgi jāmotivē, jāveicina komandas saliedētība un jāinformē par uznēmumā notiekošo. Autors iesaka neatstāt bez uzraudzības un nemitīgas sadarbības uzņēmuma „V” darbiniekus, lai nerastos priekšstats, ka uzņēmums laists pašplūsmā un pati vadība neizrāda nekādu interesi uzņēmuma attīstības veicināšanā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1353560
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties