Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:583830
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau vairāk nekā 50 gadus Apvienoto Nāciju sistēmā UNESCO darbojas kā specializēta aģentūra, kuras galvenais mērķis ir dot ieguldījumu miera un drošības uzturēšanā, veicināt sadarbību starp cilvēkiem un nācijām caur izglītību, kultūru un komunikācijām. UNESCO darbība ir preventīva, un tās interešu jomas saistītas ar pasaules un tās iedzīvotāju humanizāciju. Organizācijas dibināšanas pamatos ir liktas fundamentālas vērtības un principi: miers, brīvība, cilvēktiesības, vienlīdzība un piedalīšanās.
2001. gada 14. oktobrī apritēja 10 gadi, kopš Latvija kļuvusi par Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) dalībvalsti. Drīz pēc tam, kad Latvijas pirmā vēstniece UNESCO Aina Nagobads – Ābols svinīgi ienesa UNESCO galvenajā mītnē Parīzē mūsu sarkanbaltsarkano karogu, Latvijā ar augstākās padomes lēmumu tika izveidota UNESCO Nacionālā komisija. Visus turpmākos gadus tā sekmīgi darbojāskā šo globālo organizāciju un Latvijas sabiedrību saistošs elements.
Nacionālās komisijas tiesisko darbību nosaka UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Satversme, kas 1994. gada 10. decembrī tika apstiprināta Latvijas Republikas Saemā. Tajā noteikts, ka komisija ir neatkarīga Latvijas Republikas institūcija, kuras funkcijās ietilpst sniegt LR Saemai, Ministru kabinetam ar UNESCO darbību saistītus ieteikumus, sekmēt Latvijas jauniešu, pedagogu, radošo profesiju pārstāvju, zinātnieku, valsts un pašvaldību institūciju darbinieku līdzdalību UNESCO programmās un pasākumos, attīstīt un stiprināt attiecības ar citām valstīm, īstenojot kopīgus projektus un nodrošinot Latvijas pārstāvniecību starptautiskajos pasākumos, konforencēs, semināros un izpētes projektos.
Visu komisijas pastāvēšanas laiku tās darbā piedalījušies augsti kvalificēti speciālisti gan no ministrijām, kas saistītas ar UNESCO darbības jomām, gan no izglītības, zinātnes un kultūras iestādēm un organizācijām, piemēram, no Latvijas Universitātes, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas radošajām savienībām, Nacionālo kultūras biedrību asociācijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties