Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Populārākais galamērķis, Valmierā dzīvojošajiem, bija Igaunijas pierobežas pilsēta Valga. Valga vairāk kalpoja kā iepirkšanās centrs nevis kā kultūrvēsturisks apskates objekts, kur, galvenokārt, brauca iepirkt pārtikas produktus un sagādāt skolai nepieciešamās skolēnu formas. Populārākais galamērķis Lietuvā bija Palanga un iecienītākais apskates objekts tajā - Dzintara muzejs grāfu Tiškeviču pilī. Lietuvā tika apskatītas arī Kuršu kāpas, Klaipēda. Tāpat kā mūsdienās Viļņa apmeklētājus piesaistīja ar savu skaisto vecpilsētu un pils torni Ģedeminas kalnā, kā arī universitātes ēku,kas ir vecākā visā Austrumeiropā. Igaunijā cilvēki devās uz Tartu, Sāremā un arī Pērnavu. Padomju periodā darbojās sanatorijas, tūrisma un ekskursiju biroji, tūrisma un atpūtas bāzes, kuras tajā laikā bija diezgan pieprasītas, jo Latvijā atpūtas un dažādos citos nolūkos ieceļoja daudz tūristu no PSRS valstīm, taču parasts vidusmēra iedzīvotājs nemēdza izmantot tūrisma komersantu pakalpojumus, cilvēki paši izvēlējās savus galamērķus, apskates objektus un nakšņošanas vietas. Toties ārzemju tūristi Padomju Savienībā un Latvijā parasti ieradās speciāli saorganizētās grupās ar speciāli izstrādātiem maršutiem, kas ļoti daudz un dažādi bija izveidoti Latvijas teritorijā,jāpiebilst ,ka daļa Kurzemes PSRS laikos bija slēgta.
Neskatoties uz to, ka ceļošanas iespējas 20. gadsimta 80. gados tika stipri ierobežotas, cilvēki diezgan plaši izmantoja iespēju ceļot, apskatīt un izzināt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1344234
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties