Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:251759
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Personīgas darbības un fenomena „Es pats” rašana novada pie pilnas sociālas situācijas izmaiņas, kas izpaužas 3 gadu krīzē. 3 gadu krīze sauc par „grūto” vecumu. Daudzi zinātnieki atzīme to ar paaugstinātiem konfliktiem un grūtībām bērna audzināšanā. Pieaugušajiem ir grūti atrast kompromisu ar bērnu. Bet arī bērnam šajā periodā nav viegli. „Grūtais” vecums pirmkārt ir grūts priekš paša bērna. „Laužas” stereotipi saskarsmē ar apkārtējiem, mazulis sāk no jauna apdomāt īstenību un savu vietu tajā. Īsa laika garumā mazulis pilnīgi mainās. Ja izmaiņas bērna personībā un apziņā šajā vecumā tiek atbalstītas un saprastas, tad visu negatīvu simptomātiku viņa uzvedībā vieglāk pārvarēt un attiecības starp bērnu un pieaugušo netiek aptumšotas, ja tā nenotiek krīze notiek ļoti grūti. Lai palīdzētu bērnam pārdzīvot trīsgadu krīzi, vecākiem jābūt ļoti gudriem, saprotošiem, pacietīgiem un konsekventiem. Vecāki ir tie, kas vislabāk pazīst savus bērnus un arī jūt, kā konkrētajā brīdī rīkoties: ir bērni, kam jāļauj izniķoties, ir bērni, kuriem tikai nepieciešams, lai viņus samīļo, un ir bērni, kuru uzvedībai šādā situācijā vienkārši nav jāpievērš uzmanība.
Var secināt, ka 3 gadu krīze ir grūts periods bērna dzīvē, jo notiek tik daudz izmaiņu: bērns kļūst patstāvīgāks, sāk apzināties sevi un savas iespējas, sāk veidoties jaunas attiecības ar vienaudžiem un vecākiem, bērns kļūst aktīvāks, arī viņa ikdiena ir dažādu notikumu piesātināta. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1372445
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties