Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:746907
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Matemātikas stundas laikā uzzināju, ka pastāv vairākas ģeometrijas. No sākuma nesapratu, kā tas ir, jo skolotāja, kā vienmēr, deva mums mājienus, ka labāk būs, ja mēs to mēģināsim uzzināt paši. Latvijā pamatskolas kursā apgūst tikai vienu ģeometriju, tādēļ biju diezgan pārsteigta, kad uzzināju, ka bez ierastās trīs dimensiju ģeometrijas pastāv vēl citas. Šis temats mani ļoti ieinteresēja, tādēļ vakarā, atnākot mājās, devos pie datora, iegāju adresē www.google.lv un kā atslēgvārdus izvēlējos „trīs ģeometrijas”, jo neko vairāk es nezināju. Diemžēl īpaši daudz informācijas es neatradu. Šīs trīs ģeometrijas manā prātā ik palaikam uzpeldēja līdz pat nākamajām matemātikas stundām. Par lielu prieku man, šajās stundās skolotāja mums izstāstīja, ka kopā ir trīs ģeometrijas: Eiklīda ģeometrija, kuru mēs apgūstam Latvijā, Rīmana un Lobačevska ģeometrijas. Ierakstot šo matemātiķu vārdus Google man piedāvāja daudz plašāku informācijas klāstu. Nolēmu vispirms izzināt šīs trīs ģeometrijas un tikai tad, pēdējās rindkopās izteikt savu vērtējumu par to kopīgajām un atšķirīgajām īpašībām.
Pirmais, ko gribēju uzzināt: Kas tieši ir Eiklīds? Aleksandrijas Eiklīds bija sengrieķu matemātiķis. Viņu bieži sauc par ģeometrijas tēvu. Par viņa dzīvi zināms ļoti maz. Sengrieķu zinātnieks Paps raksturo viņu kā sevišķi godīgu, klusu un neatkarīgu cilvēku.1…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties