Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:340799
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Arī aina, kurā redzams slepkavas siluets ar iespaidīga izmēra nazi rokās ir atkārtota daudzos darbos pēc Hičkoka. Un, protams, iespaidīgā mūzika, kura dzirdama slepkavai parādoties aiz dušas aizkara. Tie ir neatņemami šīs filmas elementi. Kur nu vēl ainas, kurās galināto cilvēku automašīnas tiek slīcinātas purvā. Šī ir tā filma, kurā Hičkoks attēlojis literatūrā minētos cilvēkus, kuri slepkavības veic tāpēc, ka ir slimi. Visu filmas gaitu režisors liek skatītājam noticēt, ka ir viens slepkava – māte – un kāds, kurš slēpj izdarītos noziegumus – viņas dēls šajā filmā. Atšķirībā no Putnos redzētā, režisors ļauj skatītājam atslābināties filmas beigās vēl pirms beigu titriem. Maniaks ir noķerts un psihiatrs pēc sarunas ar viņu policijas iecirknī izskaidro kāpēc šis cilvēks ir bijis spējīgs un vēlējies nogalināt kādu. Filmas beigās skatītājam tiek sniegts loģisks skaidrojums notikušajam. Kas lika man vilties bija tas, ka pirmā slepkavība notika tikai filmas vidū un kopumā to arī bija tikai divas. Kaut iespējams šī nesapratne man radusies tikai tāpēc, ka modernais kino mani ir „izlutinājis” ar nesamērīgu slepkavību daudzumu pusotras stundas garā filmā.
Pēc divu filmu noskatīšanās viennozīmīgi varu teikt, ka Hičkoks ārkārtīgi ir ietekmējis visu turpmāko kino attīstību un bijis sava laika meistars trillera žanra radīšanā un attīstīšanā. Par nožēlu laika trūkuma un arī ierobežoto filmu iegūšanas iespēju dēļ šīs esejas uzrakstīšanai noskatījos tikai divas no rekomendētajām filmām, tomēr ieguvu pārliecību par Hičkoka neapšaubāmi lielo devumu kino.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231394
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties