Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962985
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sākot rakstīt ir, noteikti, jāuzzina, kas vispār ir totalitārie režīmi? Totalitārais režīms – politisks režīms, kam raksturīga valsts varas tieksme visaptveroši (totāli) noteikt un kontrolēt sabiedrības politisko, saimniecisko un garīgo dzīvi, vienas partijas un tās līdera diktatūra, politiskais terors. Lūk, kas Eiropā valdīja 20. – 30. gados. Pirmais pasaules karš beidzies tā teikt tikai nosacīti, jo sekas ir neaprakstāmas: ekonomiskā krīze, viss bija sagrauts un izpostīts, cilvēki noguruši (tātad viegli izmantojami savtīgiem nolūkiem), nav ne pārtikas ne citu nepieciešamo sadzīves lietu. Pēc šī sarežģītā perioda, kura laikā notika arī būtiskas pārmaiņas daudzu Eiropas valstu politiskajā iekārtā, tas ir 20. gadu sākumā jaunās valstis lika lielas cerības uz demokrātiju, bet jau 30. gadu sākumā daudzās valstīs sāka to ierobežot un pat likvidēt.
Radās jauni ideoloģiski virzieni: komunisms, fašisms un nacisms. Komunisms – politiska ideoloģija un sabiedrības iekārta, kurā bezšķiru sabiedrības izveides vārdā tiek īstenota vienas partijas diktatūra. Komunisms valdīja Krievijā, Padomju Sociālistiskajā Republikas Savienībā (PSRS), tā bija Vladimira Ļeņina komunistiskās partijas diktatūra. V. Ļeņina vadībā faktiski tika atjaunota bijusī Krievijas impērija, apspiesta tās tautu cīņa par neatkarību. 1918. gada 5. un 6. janvāra politisko spēku savstarpējā cīņa un nesamierināmība pavēra ceļu uz pilsoņu karu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties