Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:358484
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kā trešais totalitārisma piemērs ir Musolīni valdīšanas laiks Itālijā, kurš bija pie varas no 1922.-1943. gadam. Lai gan šis režīms netiek uzskatīts par 100% totalitārisma režīmu – galvenokārt tādēļ, ka pie varas nebija viena viennozīmīga partija - tam ir ļoti būtiskas totalitārisma iezīmes. Šajā laikā tika agresīvi apspiesti politiskie pretinieki jeb sociālistiskā partija, izmantojot agresīvas metodes. Absolūtu varu tie sagrāba ienākot galvaspilsētā ar karaspēku un iegūstot pilnvaru izdarīt reformas un atjaunot kārtību pēc saviem uzskatiem. Musolīni partija bija galēji nacionālistiski noskaņoti un arī šajā valstī notika preses cenzūra, informācijas ierobežošana un izrēķināšanās ar politiskajiem pretiniekiem. Mērķis bija ieaudzināt šo ideoloģiju arī jaunajā paaudzē.
Visi šie piemēri parāda to, cik absolūta un sabiedrību graujoša vara tiek iegūta vadošajai partijai totalitārisma režīmā. Nenoliedzami šie piemēri ir atstājuši milzīgu ietekmi uz šo valstu, kā arī Eiropas un Pasaules vēsturi. Vēl šodien Hitlera un Staļina valdīšanas laiku atceras ar lielām šausmām un bailēm. Līdz ar šo vadoņu bojāeju, totalitārisma režīms Eiropā noplaka, taču tas ir pastāvējis viscaur 20.gadsimtam. Arī mūsdienās ir vērojamas totalitārisma iezīmes dažās valstīs, kā piemēram, Ziemeļkorejā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties