Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:453211
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Titrēšana dimetilsulfoksīda vidē
Pikrīnskābes un salicīlskābes noteikšana
Šajā šķīdinātājā dažas skābes un sāli labi disociē jonos. Stipras skābes neitralizācijas reakcijas novērojama elektrovadītspējas samazināšana, bet vājas skābes reakcijās palielināšana. No sāļu labas disociācijas iegūst lineālu atkarību.
Salicīlsābes un pikrīnskābes maisījuma analīze pamatota uz diferencētas titrēšanas DMSO vidē. Maisījumā titrēšanā no sākumā neitralizējas pikrīnskābe un pēc tam – salicīlskābe. Pirms pirmā ekvivalentpunktā šķīduma elektrovadītspēja samazinās. Salicīlskābes neitralizācijā elektrovadītspēja strauji palielinās, tās izskaidrojams, ka reakcijā izveidots sāls salīdzinājumā ar skābi ir stiprāks elektrolīts. Šķīduma elektrovadītspēja maz izmainās no titranta pārrakumā.
DMSO attīrīšana un žāvēšana: Izņemot ūdeni DMSO var saturēt tādus piemaisījumus, ka dimetilsulfīds un sulfons. Attīrīšanai, šķīdinātāju diennakts laikā iztur virs aktīva alumīnija oksīda. Pēc tam DMSO pārdestilē pazeminātā spiedienā pie t= 50oC. Tīru un bezūdens šķīdinātāju tur virs molekulāras sietiņas.
Pagatavo salicīlskābes un pikrīnskābes maisījumu DMSO vidē. Skābes koncentrācija apmēram 0,01N. Šķīduma alikvota daļu titrē ar 0,1N dietilamina DMSO vidē. Pēc konduktometriskas līknes iegūst titranta iztērētu tilpumu.

O-nitrolīna noteikšana dimetilsulfoksīda vidē
Neliela daudzuma (0,05-0,5 ekvivalenta) vāju skābju funkcionālu grupu noteikšana organiskos savienojumos pamatota uz tās neitralizācijas ar dimsilnātriju DMSO vidē. Titrants izskatās pēc sāls, kurš pagatavots no dimetilsulfoksīda mijiedarbības ar nātrija hidroksīdu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties