Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:236629
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ziņas par latviešu strēlnieku varoņdarbiem parādījās dažādos pasaules preses izdevumos. Daudzas tautas tikai no šīm laikrakstu rindiņām pirmoreiz uzzināja par latviešiem, kuru zeme atrodas pie Baltijas jūras. Milzīgie upuri gan strēlniekos, gan visā tautā radīja pārliecību, ka Krievijas valdība nav ieinteresēta atbrīvot vācu okupēto Kurzemi un Zemgali. Daudzi strēlnieki sāka ienīst krievu ģenerāļus un cara valdību.
Lielais upuru skaits radīja strēlniekos pārliecību par to, ka viņus krievu virspavēlniecība izmanto kā lielgabalu gaļu. To veikli izmantoja lielinieku aģitatori. Bezjēdzīgā un nemākulīgā kauju vadība, nerealizētie mērķi, milzīgie zaudējumi lika strēlniekiem meklēt jaunus ceļus savas nākotnes veidošanā. Neatkarīgas Latvijas valsts ideja vēl nebija izlolota, it pievilcīgi likās lielinieku lozungi, kas solīja mieru, maizi, darbu, zemi, un galvenais: ”Brīva Latvija brīvā Krievijā!”
Tie strēlnieki, kuri reizē ar krievu armiju atkāpās uz Krieviju
1918.gada februārī, ievērojami ietekmēja politiskos notikumus gan Krievijā, gan reizē ar to arī visā Eiropā. Ziemassvētku kaujas ir latviešu strēlnieku vēstures zenīts. Ne velti 6.janvāris- Zvaigznes diena- kļuvis arī par latviešu strēlnieku piemiņas dienu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties