Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567546
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopš 2016. gada 1. decembra ārstniecības iestādes brīvprātīgi var izmantot tīmekļa vietnes www.e-veseliba.gov.lv sniegtos pakalpojumus. Šī tīmekļa vietne publiskajā daļā nodrošina informāciju par dažādām aktualitātēm veselības nozarē, tai skaitā pētījumiem, statistikas datiem, veselības nozares jaunumiem u.c. aktuālu informāciju. Savukārt autorizējoties, personai ir pieejama informācija par saviem veselības pamatdatiem, noteikt piekļuvi ārstiem saviem veselības datiem, apskatīt aktuālās medikamentu receptes un savas darbnespējas lapas. Ārstniecības personas var aplūkot savu pacientu veselības datus, izrakstīt medikamentu receptes un darbnespējas lapas, bet farmaceiti var piekļūt pacientam izrakstītajām receptēm un atzīmēt to izsniegšanu aptiekā. Autore uzskata, ka šādas elektroniskas sistēmas izveidi un uzturēšana ļoti uzlabotu veselības aprūpes pieejamību visā valstī un ar laiku šī funkcija pat varētu kļūt obligāta.
Latvijā pieejamība ir valsts atbildība, bet piekļuve, kuras apzīmēšanai arī nereti tiek lietots termins “pieejamība”, ir pašvaldības noteikta autonoma funkcija. Piekļuvi raksturo trīs aspekti, kuri kopā nodrošina pilnvērtīgu piekļuvi veselības aprūpes pakalpojuma sniedzējam un pakalpojuma saņemšanai. Izvērtējot iepriekšminēto informāciju, autore secina, ka Latvijā veselības aprūpes sniegtie pakalpojumi ir pieejami. Lai šo viedokli apskatītu no citas perspektīvas, vajadzētu pētīt, trīs pārējo veselības pamatprincipu efektivitāti un nodrošinājumu Latvijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties