Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434269
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Otrā pasaules kara Latvijā atgriezās PSRS atbalstītā valdība. Latvija tika pasludināta par neatkarīgu valsti, kas brīvprātīgi iestājusies PSRS. Tai bija sava konstitūcija, pēc kuras visa vara piederēja vēlētām padomēm. Patiesībā valstis vadīja komunistiskās partijas ar pirmo sekretāru priekšgalā. Arī šī partija nebija demokrātiska, jo visus lēmumus galvenos pieņēma šaurs cilvēku loks Maskavā , kas arī bija varas noteicēji un diktatori.
Latvijā tika nacionalizēti visi uzņēmumi, parasto zemnieku tīrumi un saimniecības tika pārvērstas kolhozos vai valsts saimniecībās sovhozos, kurus regulēja un kontrolēja valsts vīri. Pret neapmierinātajiem iedzīvotājiem valsts vērsās ar savu represīvo aparātu, atsākās deportācijas. Laika gaitā ar šo politiku radās problēmas un komunistiem nācās mainīt savu politiku , jo 80-tajos gados strādnieki zaudēja uzticību vietējiem ražojumiem un sakarā ar nemākulīgi vadītajām saimniecībām – kolhoziem , radās preču deficīts. Radās strādnieku neieinteresētība darbā. Milzīgie bruņošanās izdevumi , kuriem tērēja pat vienu ceturto daļu no valsts ienākumiem. Līdz ar to nepietika līdzekļu pašas sabiedrības attīstībai. Arī pārkrievošanās politika neapmierināja latviešus , jo tā neatļāva svinēt nekādus latviešu nacionālos svētkus un neatbalstīja latviešu kultūru.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1306571
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties