Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:780278
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1) Grūtniecība – 40 punkti

Stresoru skalā grūtniecībai ir doti 40 punkti no 100 punktiem. Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka grūtniecībai vajadzētu dot nevis 40 punktus, bet no 50 līdz 60. jo grūtniecība ir sievietei liels pārdzīvojums. Jo viņas dzīvē ienāks jauns, mazs cilvēciņš, par kuru ir jārūpējas, jāuzņemas par bērniņu atbildība, jātiek būs galā ar mātes lomu. Grūtniecības laikā topošās māmiņas, sakarā ar organisma izmaiņām, piedzīvo dažādas nepatīkamas sajūtas - miega trūkumu, sliktu dūšu, biežu tualetes apmeklējumu, krūšu piebriešanu, nelielas, menustrācijām līdzīgas sāpes sakarā ar dzemdes paplašināšanos, muguras sāpes, ir arī nelieli izdalījumi no maksts. Šis visas pārmaiņas sievietei ir jaunas un nav patīkamas un dēļ šīm pārmaiņām viņas nejūtas ērti un ir satrauktas. Tāpēc lielākā daļa jauno māmiņu var piedzīvot krasas emocionālās svārstības. Sievietēm arī grūtniecības laikā mainās vielmaiņa. Dēl visām šīm izmaiņām sievietei var būt nemiera un aizkaitināmības sajūta, biežas raudāšanas lēkmes, nespēja ēst, pārēšanās, nespēja koncentrēties, neērtības sajūta.

Arī pēc dzemdībām sievietei nav viegli. Un lielākā daļa jauno māmiņu pēc bērna piedzimšanas vienā brīdī var justies neizsakāmi pacilātas, bet jau nākamajā – ieslīgt dziļā nomāktībā. Tomēr dažām jaunajām māmiņām šī nomāktība – pēcdzemdību depresija – mēdz būt ilgāka un dziļāka. Un, lai no tās atbrīvotos, ir vajadzīga medicīniska palīdzība.

Manuprāt, sievietei gan pirmsdzemdību, gan pēcdzemdību periodā ir nepieciešama psiholoģiskā aprūpe. Sievietei, kura gaida bērniņu vajadzētu vērsies pie speciālista, kas viņu sagatavotu dzemdībām (Latvijā vēl tas nav aktuāli, bet šādi speciālisti jau ir, kas strādā šinī jomā). Par cik jaunajai māmiņai grūtniecība ir ļoti saspringts laiks un, bieži uztraucoties, viņa var kaitēt arī bērnam, jo bērnam ar māti šajā periodā ir ļoti cieša fizioloģiskā saikne, tad tai māmiņai ir vajadzīga speciālista palīdzība, lai nekaitētu savam mazulim.

Topošās māmiņas arī saprot to, ka pēc bērna piedzimšanas viņām nāksies kādu laiku nolikt malā visus ierastos darbus, karjeru, tāpēc viņas visus darbus grib paspēt padarīt grūtniecības laikā un tā jau ir viņām pārslodze – viņas sevi pārslogo.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1162819
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties