Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:180797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Obligāti tika noteikts, ka meitenēm jāpiedalās svētkos un svinībās, tām bija jāuzstājās ar dziedāšanu un dejošanu . Sports spartietēm deva skaistu figūru un labu veselību. Viņas tika uzskatītas par skaistākajām sievietēm Grieķijā. Viņiem nebija lielāka goda, kā zināt, ka viņu dēli varonīgi krituši kaujas laukā. Un viņi savus bērnus sodīja stingrāk nekā jebkurš tiesnesis. Saskaņā ar leģendu, kad ienaidnieki sagūstīja vienu no spartietēm un pārdeva verdzībā, tās jaunais saimnieks uzdeva viņai jautājumu “Ko tu proti darīt?”. Sagūstītā spartiete atbildēja:“Būtu brīva”. Vēlāk to sodot par nepakļaušanos, siamnieks nolēma piespiest viņu nodarboties ar brīva cilvēka necienīgu darbu, spartiete izdarīja pašnāvību ar vārdiem: "Jums būs žēl, ka jūs tādu lietu iegādājāties no alkatības." Tas runā par spartiešu sieviešu patriotismu un mīlestību pret brīvību, kuras nekad nedos savu valsti.

Varbūt mūsu laikam daudz kas šķiet briesmīgs un pārāk nežēlīgs. Taču viens no galvenajiem un nozīmīgākajiem mērķiem tajos laikos bija paplašināt savas valsts teritoriju. Kari bija ļoti izplatīti, tāpēc Spartā tam tika pievērsta liela uzmanība. Tagad šī metode joprojām tiek izmantota, bet tikai modificēta mūsu laikam, mūsu principiem. Piemēram, militārajās skolās. Es uzskatu, ka tajā laikā šāda izglītība bija labvēlīga, taču pat mūsu laikā ir jāmāca bērniem pastāvība, atbildība un jānorūda tie. Tajā pašā laikā nevajag aizmirst par savas kultūras attīstību. To visu izdarīt vairs nevar tieši, kā to darīja spartieši, bet gan savādāk.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties