Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:262069
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no argumentiem pret nāvessodu ir iespējamās tiesu kļūdas, piespriežot augstāko soda mēru. Šeit jāatceras, ka tiesa spriedumu nosaka, vadoties no tādiem kritērijiem kā apsūdzētā personība, notikuma apstākļi, pierādījumu kvalitāte utt. „Sakarā ar to, ka tiesa sodu piespriež konkrētai personai, ir jāņem vērā arī tās personība un tātad jānodrošina soda individualizācija.” Jāpiezīmē, ka nāvessodu praksē piemēro tikai recidīvos gadījumos, kad noziedznieks atkārto savus smagos noziegumus. Bez tam spriedumu var vairākas reizes pārsūdzēt augstākās tiesu instancēs. Uzskatu, ka ņemot vērā visus uzskatītos aspektus, tiesu kļūdas, piespriežot nāvessodu, ir izslēgtas.
Manuprāt, argumenti pret nāvessodu ir visai deklaratīvi un apstrīdami. Turklāt šaubos, vai ir vietā moralizēšana par nāvessoda ētiskumu patreizējā ekonomiskajā situācijā. Kamēr sabiedrība spiesta pakļauties ekonomiskās krīzes diktētajiem noteikumiem, necilvēcīgajam noziedzniekam, sēžot cietumā, jebkurā brīdī ir tiesības atsaukties uz savām cilvēktiesībām. Arnis Buka min, ka „cilvēktiesības ir jānopelna - vai mēs pārāk viegli tās nepiedēvējam tiem, kas varbūt nemaz nav pelnījuši, lai viņus varētu uzskatīt par cilvēkiem?”
Saskaņā ar Baznīcas tradicionālo mācību - gadījumos, kad pilnīgi noskaidrots, kas ir vainīgais un kāda ir viņa atbildība, ir pieļaujama nāvessoda piespriešana, ja tas ir vienīgais iespējamais ceļš, kā sekmīgi nosargāt cilvēku dzīvības no netaisnīga agresora. Tātad pat baznīca piekrīt, ka nāvessods ir vienīgais veids, kā sabiedrībai atbrīvoties no to apdraudoša indivīda.
Argumenti par nāvessodu:
- nāvessods vispilnīgāk iemieso sevī vissmagākā nozieguma vainas izpirkšanas principu;
- nāvessods nodrošina to, ka noziedznieks nevarēs turpināt noziegumus, - tas atbrīvo sabiedrību no to apdraudoša indivīda.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1352580
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties