Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:480655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrai sociālai problēmai ir objektīvais faktors - apstākļi, bet ir nepieciešams arī subjektīvais faktors - attieksme, kas apstākļus novērtē kā nevēlamus. Viens no svarīgiem sociālās problēmas definīcijas punktiem ir tas, ka šī problēma ir risināma.
Jāuzsver, ka sociālās problēmas ir pretrunas starp cilvēka dzīves vajadzībām un to apmierināšanas iespējām konkrētā sociālā sistēmā, kā rezultātā pazeminās vai tiek zaudētas cilvēka sociālās funkcionēšanas spējas. Minētās pretrunas izpaužas dažādās sociālās novirzēs, kā, piemēram, ģimenes nestabilitātē, alkoholismā, narkomānijā, prostitūcijā, pašnāvības mēģinājumos, nabadzībā, varmācībā, pusaudžu noziedzībā utt.
Turpinājumā apskatīšu aktuālākās sociālās problēmas un to cēloņus Latvijā, kā arī iespējamos risinājumus un metodes problēmu novēršanai.
Kā šā brīža aktuālākās sociālās problēmas Latvijā jāmin – bezdarbs, vardarbība ģimenēs, noziedzība, alkoholisms un citas atkarības (piem., narkomānija). Par šīm problēmām šobrīd plaši tiek diskutēts gan masu medijos, gan politiskajā telpā. Vislielākās grūtības ir tieši šo problēmu risināšana, jo veidojas tā saucamais „apburtais loks”, kad viena problēma izraisa un papildina otru un savā veidā ir pat atkarīgas viena no otras, piemēram, bezdarbs - alkoholisms, alkoholisms- vardarbība, bezdarbs - bezpajumtnieki utt. Katra no minētajām problēmām ir arī kā cēlonis citai jaunai problēmai. Kā zināms valstī ir pasliktinājusies sociālekonomiskā situācija, līdz ar to sociālās problēmas kļūst nozīmīgākas un tām jāpievērš pastiprināta uzmanība.
Bezdarbs ir viena no lielākajām un apspriestajām problēmām Latvijā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125411
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties