Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:233848
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šis daudziem zināmais Praids ir nozīmīgs visām apspiestajām sabiedrības daļām, kuras ikdienā saskaras ar nevienlīdzību kā privātajā, tā arī sabiedriskajā dzīvē, zaudējot tās tiesības, kuras pārējiem zināmas kā pašsaprotamas.
Lai gan tiesības laulāties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi ir vairuma dzīves plāna daļa, sociālā nevienlīdzība Latvijā izpaužas daudz skarbāk; pat primitīvos un it kā pašsaprotamos dzīves apstākļos. Mēs dzīvojam 21. gadsimtā, kad pasaulē tikusi datorizēta, roboti visu paveic mūsu vietā, kā arī tehnoloģiju attīstība ir virzījusies uz priekšu neticamā ātrumā. Zinot, ka arī Latvija salīdzinoši ir attīstīta valsts, ir savādi apzināties, cik patiesībā skarbos apstākļos dzīvo vairums mūsu tautiešu. Laikā, kad cilvēki domā, kā vēl vairāk atvieglot savu dzīvi, Latgales novadā vidēji 50% iedzīvotāju mūsdienās nav ne dušas, nedz vannas, kas, manuprāt, ir absurdi un, godīgi sakot, sirdi plosoši, apzināties, cik skarbos dzīves apstākļos latvieši mēdz dzīvot.1
Secinoši varu teikt, ka situācija Latvijā nav spīdoša – sociālā nevienlīdzība ir ļoti izteikti redzama, īpaši, ja salīdzina, piemēram, Rīgas apkārtni un Latgales novadu, kurā situācija ļoti daudzos aspektos ir dramatiska.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties