Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683517
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Treškārt, ļoti svarīga sociālā drošība ir cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir saskārušies ar kādām īpašām dzīves grūtībām, piemēram, bezdarbs,invaliditāte, nelaimes gadījums darba vietā, arodslimība, vecums vai kāda tuva cilvēka(sociāli apdrošināta) nāve. Persona sociāli apdrošinoties, var būt pārliecināta, ka viņa saņems bezdarbnieka pabalstu darba zaudēšanas gadījumā, atlīdzību, ciešot nelaimes gadījumā darbā vai saslimstot ar arodslimību. Cilvēki veicot sociālās apdrošināšanas iemaksas, tiek iesaistīti Pensijas sistēmas 3 līmeņos, līdz ar to, tāda veidā nodrošina savas vecumdienas. Apdrošinātai personai ir tiesības saņemt invaliditātes pensiju, kā arī apbedīšanas pabalstu zaudējot apgādībā bijušu ģimenes locekli.
Sociālā drošība nepastāvētu bez sociālās apdrošināšanas. Ar sociālās apdrošināšanas un sociālā nodokļa palīdzību palīdz iedzīvotājiem grūtās dzīves situācijās, uzturēt ģimeni vai arī vienkārši izdzīvot vecumdienas. Manuprāt, sociālās apdrošināšanas sistēma un tās izveidotais sociālais atbalsts un pakalpojumi, ir Latvijas sociālās drošības pamats, un iedzīvotāji uz to var paļauties.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties