Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936261
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, smēķēšana šodien ir ļoti nopietna problēma un es gribētu pievērst jūsu uzmanību šīm tēmatam. Kā liecina aptaujas dati, aptuveni 1/3 Latvijas iedzīvotāju (35%) smēķē katru dienu, turklāt gandrīz 1/5 (19%) izsmēķē dienā vairāk nekā puspaciņu cigariešu. Latvijā dienā vismaz 12 cilvēku priekšlaicīgi mirst no slimībām, kas saistītas ar tabakas lietošanu. Statistika ir šausmīga.
Diemžēl šī problēma atteicas arī uz mūsu skolu un arī uz mūsu klasi. Lielājā starpbrīdī gandrīz pusskolas aizej no skolas teritorijas smēķēt, bet visšausmīgāk, kā meitenes smēķe vairāk nekā zēni. Pieradīts, kā pīpēšana var paaugstināt risku daudzām slimībam, radīt grutības dzemdēšanā.
Ir daudz faktoru, kapēc cilvēki sāk smēķēt: daži smēķē lai izskatīties ka visi, būt modernam, citi lai nomierināties. Es zinu daudzus cilvēkus, kuri sāka pīpēt skolā un pīpē arī tagad, piemēram mans tēvs.
Man šķiet, ja cilvēks grib atmest pīpēšanu, viņš to varēs, turklāt mūsdien ir daudz medikamentu, kā pretsmēķēšanas plaksteri, efektīvas košļājamās gumijas, zāles, tabletes un tt., un palīdzības centru. Bet ir tādi, kuriem nepietiek gribasspēka... Ja tev ir labi draugi, viņi obligāti palīdzēs.
Ir ļoti pareizi, kā daudzās pilsētās ir aizsliegts pīpēt sabiedriskās vietās. Bet nerēti, kad es sēžu kafeinīcā, dūmi plūst uz manu pusi un es elpoju ar to, kaut arī uz mana galdiņa rakstīts, kā tas ir nesmēķētāju galds.
Katram smēķētājam es iesaku, rupīgi pārdomāt, kapēc viņi to dara? Vai ir vērts bojāt sāvu veselību?

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties