Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826471
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Arī darba autore strādājot par pirmsskolas izglītības skolotāju un iepriekš par skolotāju palīgu izjuta diskomfortu strādājot pie ergonomiski nepiemērotām mēbelēm, kas sekmējās ar sāpēm sprandā un mugurā.
Visi šie faktori sekmē pirmsskolas izglītības skolotāju izdegšanu, kas pēc Dr.med Ināras Rojas ir psiholoģisks jēdziens, ar ko tiek apzīmēts akūts distresa stāvoklis, cilvēka emocionālais izsīkums, nespēks. Palīdzošās profesijas, kurā ietilpst arī skolotājs, bieži saskaras ar izdegšanas sindromu.
Svarīgi par šo visu rūpēties, jo nerūpējoties par savu psihohigiēnu, tas var novest pie dažādām veselības problēmām, kā piemēram, ādas iekaisumu, gastraloģiskām problēmām, bezmiegu, depresiju, muguras sāpes, kā arī citām ar veselību saistītām problēmām.
Ir svarīgi rūpēties par savu psihohigiēnu, lai neiedzīvotos veselības problēmās un to var darīt, sabalansējot savu darba apjomu, necenšoties visu darīt viens pats, bet deleģēt darbus, apzināties, kuras ir tās lietas, kuras var mainīt un kuras nevar mainīt, saprast, ka par lietām, kuras nevar mainīt nav nozīmes iedzīvoties liekā stresā, rūpēties, lai ārpusdarba būtu ar darbu nesaistītas aktivitātes, pievērsties dažādiem hobijiem un vaļaspriekiem.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1379522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties