Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748483
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir dažādi veidi, kā reflektēt par savu darbu. Es pašrefleksiju realizēju sarunā ar mammu – mana mamma ir skolotāja ar divdesmit gadu pieredzi, kā arī vairākus gadus strādā par sākumskolas skolotāju. Parasti pēc dienas pirmsskolas izglītības grupā, dodoties mājās, es pārdomāju dienas gaitu, domās atgriežoties pie situācijām, kurās es nebiju līdz galam pārliecināts par savas rīcības pareizību. Atnākot mājās, es izstāstu šo situāciju un to, kā tajā rīkojos. Piedāvāju alternatīvas, ko es varēju darīt citādāk, kā arī uzklausu mammas viedokli. Man, jaunajam pedagogam, ir svarīgi apzināties, ka es problēmas risinu pareizi. Protams, ne vienmēr iespējama viena pareiza atbilde uz jautājumu “kā man vajadzēja rīkoties”, tomēr šo situāciju analīze patiesi atvieglo ikdienas darbu, ja nākas piedzīvot līdzīgu situāciju.
Akadēmiskās zināšanas ir tikai daļa no veiksmīgam skolotājam piemītošām kompetencēm, tikpat būtiskas ir sociāli emocionālās prasmes. Skolēniem klasē jājūtas droši – to nodrošina skolotājs, kurš pārvalda savas emocijas un prot veidot sirsnīgas attiecības ar bērniem. Kompetents skolotājs savas darbības uzlabošanai izmanto pašrefleksiju, jo apzinās, cik svarīgi ir mācīties no paša pieļautām kļūdām, lai spētu uzlabot mācību procesu un klases psiholoģisko vidi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1389047
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties