Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:991195
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Situācija

plkst. 6:00 no rīta slimnīcā ierodas Pēteris un Anna ar savu 2 gadus un 6 mēnešus veco dēlu Jāni. Jau ienākot slimnīcā viņus sagaida ļoti nelaipna attieksme no medicīnas darbinieces uzņemšanā. Pēteris un Anna jūtas tā it kā būtu iztraucējuši slimnīcas nakts mieru, taču abi vecāki ir uztraukušies, jo dēlam plkst. 5:00 no rīta ir sākusies apgrūtināta elpošana, ik pa brīdim elpas trūkumu.
Iepriekšējā dienā vecāki dēlu bija aizveduši pie ģimenes ārsta, jo Jānim bijis klepus, balss piesmakums un temperatūra. Ģimenes ārsts esot izrakstījis klepus sīrupu un teicis, ka bērna veselības stāvoklis uzlabosies.
Slimnīcā medicīnas darbiniekiem ir aizdomas, ka bērnam ir augšējo elpošanas ceļu iekaisums un krups. Jānis ik pa brīdim krīt bezsamaņā un viņu izrauj vecākiem no rokām kāda medicīnas māsa un aiznes. Vecāki paliek neziņā un domā, ka pēc brīža visu gan jau uzzinās.
Autonomija ir nobrieduša, pieauguša cilvēka identitātes raksturojums. Mazais Jānis nevar veikt autonomu darbību, jo viņš vēl pats nespēj atbildēt par sevi (viņš ir bērns), viņam ir tikai 2 gadi. Par viņu jālemj vecākiem.
Tā kā autonomijas pamatā ir tas, ka cilvēkam jābūt informētam, tad autonomijas princips tiek pārkāpts no mediķu puses, kad neapzinīgi un nesaprātīgi izrauj bērnu no vecākiem no rokām un nepaskaidro, ko ar viņu darīs un uz kurieni viņu nesīs. Vecāki ir uztraukušies un neziņā. Lai gan bērna izglītošana par procedūru autonomijā nav nepieciešama, jo tas ir izņēmums šajā principā,…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties