Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975891
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā “Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums” tika pieņemts 3. martā, stājās spēkā 5. martā. Likumā noteiktas institūcijas (Sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija, VUGD u.c.), kas atbildīgas par atbalsta sniegšanu. Tajā arī iezīmēti galvenie atbalsta sniegšanas virzieni – vieglāki ieceļošanas nosacījumi, palīdzība ar izmitināšanu, finansējuma piešķiršanu u.c.).
Savukārt privātas iniciatīvas palīdzības sniegšanai bija daudz operatīvākas. Ziedot.lv platformā projekts par ziedošanu Ukrainas cilvēkiem ievietots jau 24. februārī. Vēl pirms likuma pieņemšanas (kas turklāt neuzliek pienākumus privātām organizācijām) palīdzību Ukrainai koordinēja un veicināja daudzas dažādas organizācijas (“Gribu palīdzēt bēgļiem”, “Labdarības lapa”, dažādas kristīgās kopienas u.c.)
Līdzīgi arī ekonomisko sankciju piemērošana Krievijai prasa laiku. Tomēr daudzas kompānijas jau pirms sankciju noteikšanas izlemj pārtraukt savu sadarbību ar Krieviju – pat ja nav spiediens no likumdošanas puses. Te gan darbojas divu veidu ietekme – vai nu pašu uzņēmumu morālie standarti vai sabiedrības spiediens, kas vairāk apskatīts analīzes sākumā.
Tādā veidā iezīmējas, kā praktiski darbojas arī Hābermasa aprakstītās teorijas. No vienas puses ir valsts, publiskā sfēra un likumdošana. No otras puses – indivīdi, kas rīkojas atbilstoši savām interesēm un vēlmēm. Likumdošana ietekmē cilvēkus, bet arī iedzīvotāji ar saviem uzskatiem un publiskais viedoklis ietekmē, kādā veidā šī likumdošana tiek veidota.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties