Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250619
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būvniecībā silikona hermētiķus izmanto no pagraba līdz pat jumtam. Pirmie silikona hermētiķi Baltijas valstīs nonāca pirms pārdesmit gadiem, un tās bija revolucionātas pārmaiņas gan stiklotājiem, gan celtniekiem, gan arī tiem, kas remotdarbus veic paši. Stiklotājiem vairs nevajadzēja logiem izmantot ķiti, kas pēc pārs gadiem sacietēja un sadrupa. Celtnieki varēja ērti aizpildīt konstrukciju šuves ar materiālu, kas bija elastīgs un izpletās siltuma ietekmē, kā arī pakļāvās celtnes kustībām. Cilvēki, kuri remontus mājās veica paši, varēja ātri aizpildīt lielas un mazas spraugas, lai nodrošinātos pret ūdens un vēja caurlaidību.
Diemžēl ne visi tirgū pieejamie silikoni ir veselībai droši. Oksīma hermētiķi uz MEKO (metiletilketona oksīma) bāzes Eiropā ir atzīti par kancerogēniem kā iespējami vēža izraisītāji. Daudzās valstīs to lietošana ir regulēta – darba veicējiem iekštelpās ir jāizmanto īpaša maska un aizsargcimdi. Lai gan parastajam lietotājam paredzētajiem produktiem ir noteikta maksimālā MEKO satura robežvērtība, pētījumos ir noskaidrots, ka daudzi populāri produkti šo robežu vairākkārtīgi pārsniedz. Celtniekam vai mājas remontētājiem, kas neko ļaunu nenojauš, tas nozīmē paaugstinātu risku veselībai ilgtermiņā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties